06 387 158 16   |   info@versluisvakschilders.nl   |   offerte   |   contact

Houtrotherstel Versluis Vakschilders Leerdam
Versluis Vakschilders herstelt uw kozijnen, ramen en deuren
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wanneer treedt houtrot op?

Houtrot treedt op  daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen. Ook openstaande kitnaden kunnen voor houtrot zorgen. Behalve goed schilderwerk is dus ook goed afkitten van groot belang om houtrot te voorkomen. Om de duurzaamheid van het verfsysteem te kunnen waarborgen is het van belang dat het houtwerk intact is en dat er geen houtaantastingen aanwezig zijn. Het uitvoeren van preventieve maatregelen zoals open verbindingen en scheuren dichten, kitvoegen herstellen, corrigeren van de omtrekspeling bij draaiende delen en eventuele glaslatvervanging zijn van groot belang voor de kwaliteit van het verfsysteem en het behoud van het houtwerk. Het herkennen, voorkomen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk.

Een aantal zaken die de kans op houtrot aanzienlijk vergroten: constructiefouten, onbehandelde kopse kanten,
een ongeschikte verfsysteem en/of een slechte toestand van het schilderwerk, inwatering via ondeugdelijke beglazing,
openstaande verbindingen waardoor inwatering ontstaat door capillaire naden.

Herstel van Houtrot

Bij houtrot wordt vaak gekozen voor vernieuwen. Het vakkundig uitfrezen van aangetaste plekken en openstaande verbindingen en het professioneel uitvoeren van een houtreparatie is een kostenbesparende duurzame oplossing. Ook is het van belang dat de aangetaste plekken volledig verwijderd wordt tot het gezonde hout, hierna wordt de reparatieplek behandeld met een impregneermiddel, dit product is speciaal bedoeld voor de hechting en het afsluiten van het kale hout. Daarna wordt het houtwerk vakkundig gerepareerd  met epoxy materialen. Goed uitgevoerde reparaties zijn onzichtbaar. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Het herstel zorgt voor een mooie basis voor goed schilderwerk.

Geventileerde neuslatten

Voor het behoud van het schilderwerk adviseren wij op de dorpels ventilerende neuslatten toe te passen. Deze neuslatten zorgen voor een betere afwatering van het regenwater en een betere ventilatie tussen de dorpel en neuslat. Voordeel hiervan is dat de kwaliteit van het schilderwerk langer blijft en daardoor de onderhoudskosten ook onder controle blijven.

Deelvervanging en Lamineren

Grotere aantastingen die niet tot aan de glaslijn komen, kunnen door lamineren worden gerepareerd. Hierbij wordt een op maat gemaakt nieuw houten deel ingebracht.

Deelvervanging is op zijn plaats, als het door houtrot aangetaste deel verder gaat dan de glaslijn of zich zowel in de stijl als in de dorpel houtrot bevindt. Bij deelvervanging wordt een nieuw dorpeldeel, stijlstuk of een combinatie hiervan in het kozijn aangebracht.

Sigma Flexidur

Met unieke systeemgarantie voor houtreparatie plús schilderwerk. Sigma Flexidur is het nieuwe toonaangevende reparatiesysteem voor effectief en duurzaam houtherstel in álle jaargetijden. Van kleine reparaties tot en met deelvervanging en het afdichten van open houtverbindingen en scheuren. Sigma Flexidur rekent voor eens en voor altijd af met houtrot en andere houtproblemen. Bij juiste toepassing van het Sigma Flexidur houtreparatiesysteem in combinatie met de duurzame verfsystemen van Sigma is een systeemgarantie van maar liefst 10 jaar mogelijk.

Waarom houtreparatie met Sigma Flexidur?
• Sigma-kwaliteit door en door beproefd en optimaal op elkaar afgestemd.
• Langdurige vrijwaring van houtproblemen.
• Blijvend elastisch.
• Forse kostenbesparing voor opdrachtgevers.

Wil u vrijblijvende informatie of een offerte aanvragen?

Logo's Versluis Vakschilders

© 2017 Versluis Vakschilders | Janine Ontwerpt | Niets uit deze website mag zonder toestemming worden overgenomen